Om oss

VÅR HISTORIA

Vår kunnige kryddmakare Ronnie Ström har blandat kryddor sedan 70-talet och har mer eller mindre kryddolja i blodet. Han är alltid noga med att kryddornas kvalité och smak alltid ska vara det bästa och finaste som finns att köpa i världen.

 

Nordic Spice är ett familjeföretag med ett väl sammansvetsat kryddteam. Nordic Spice bildades 2004 och vi har en lång och gedigen erfarenhet av kryddblandningar och marinader. Vår nisch är kryddor och marinader för butiksköket där vi är marknadsledande. Vi säljer även på restaurang- och storkök (Foodservice) och till livsmedelsindustrin.

 

Exportförsäljning till framförallt de nordiska länderna har vi lång erfarenhet av. Vi exporterar även till övriga länder i Europa. Vi tillverkar också kundunika blandningar, torrt eller flytande efter kundernas önskemål.

 

Kryddorna som vi säljer produceras i vår egen kryddfabrik Quality Spices som ligger utanför Murcia i soliga Spanien. Ett toppmodernt laboratorium i fabriken garanterar att säkerheten och kontrollen av produkterna är i fokus i varje led.

 

Vi jobbar med HACCP i fabriken och har implementerat FSSC 22000, vilket innebär att den interna och externa revisionen alltid är nummer ett i vårt kvalitetsarbete.

FABRIKEN

Utanför Murcia I Spanien ligger vår kryddfabrik Quality Spices S.L. Murcia är huvudstad i provinsen med samma namn. Staden har cirka 300 000 invånare. Där finns universitet och ett rikt kulturellt utbud. Stadens läge – sju mil sydväst om Alicante och fem mil från Medelhavskusten och Mar Menor – gör att klimatet är behagligt året runt.

 

Murcia ligger vid floden Segura. Mitt i ett bördigt jordbruksområde. Murcia är en betydande handels ort för jordbruksprodukter (citrusfrukter och grönsaker). Fabriken byggdes 2004 och är anpassad för vår produktion.

 

Vi har bland annat lagt ett speciellt livsmedelsgodkänt golv i vår produktionslokal för att rengöring skall gå snabbt och effektivt. Golvet är svenskproducerat. I våra produktionslokaler kan vi krossa och mala de kryddor vi behöver för våra blandningar. Vi gör både torra och blöta blandningar i vår fabrik.

 

Exempel på torra blandningar är olika typer av Grillkryddor. Exempel på blöta blandningar är marinader och såser. Dessa blöta blandningar kan vi tillverka både kallt och varmt. De hettas upp under blandningen för att därefter kylas ned innan de förpackas.

 

Vi har även en helautomatisk packlinje för våra torra produkter. För att kontrollera råvaror och färdiga blandningar har vi ett eget toppmodernt laboratorium till vårt förfogande.

 

Där kan vi göra alla typer av kontroller så som mikrobiologiska kontroller, färg analyser, kontrollera hur het en chiliprodukt är o.s.v.

 

Vi jobbar idag med FSSC22000 på fabriken. Vi är med andra ord väl rustade när det gäller produktion av kryddor och smaker, torrt som vått, för framtiden. Vill du veta mer om fabriken? – tryck här >> Quality Spices S.L

KVALITÉ & CERTIFIKAT

Vi på Nordic Spice har IP Livsmedelsförädling certifikat. Vi jobbar kontinuerligt med att se till att vi har den bästa och säkraste kvalitén på våra produkter. Våra produkter tillverkas i en fabrik som vi själva äger till 50 % och där jobbar vi med FSSC22000.

 

Eftersom vi är med i hela ledet från inköp av råvaror till försäljning av produkten så kan vi säkerställa att kvalitén och säkerheten alltid är den bästa.