Om oss

ETT FAMILJEFÖRETAG I TIDEN

Ronnie Ström

Ronnie Ström
Grundare

Grundaren av Nordic Spice, Ronnie Ström har över 50 års erfarenhet av att arbeta med kryddor av högsta kvalitet från hela världen. Nordic Spice har alltid arbetat efter devisen att våra kunder ska känna sig trygga i det de får – med Nordic Spice får man alltid kryddor och grillsåser framtagna med både hjärta och hjärna. Genom att lyssna på våra kunder och vara serviceinriktade ut i fingerspetsarna ser vi till att uppfylla era krav och önskemål. På Nordic Spice är vi måna om vårt arv, som familjeföretag står vi starka tillsammans och den gemytliga känslan gör att vi blir bättre som grupp. Mot våra kunder och anställda är vi det seriösa företaget där professionalism och service kommer i första rummet. År 2017 gjorde vi som företag en resa där införandet av bolagsstyrelse, ledningsgrupp och tydligare strukturer innebar att vi kunde ta nästa steg i utvecklingen. I dag är vi kryddföretaget som arbetar med stora volymer till marknadsledande matleverantörer och återförsäljare över hela Sverige.

 

De senaste åren har vi också sett en marknad för våra kryddor hos privatpersoner. Det var fler som ville kunna göra den honungsglaserade kycklingen hemma på grillen, i stället för att bara köpa den i butik. Därför har vi nu också en webbshop för våra produkter, och den som har vägarna förbi vår fabrik i Eskilstuna är välkommen in till butiken för att välja och vraka i vårt breda utbud. Eftersom vi är med i hela ledet från inköp av råvaror till försäljning av produkten så kan vi säkerställa att kvaliteten och säkerheten alltid är den bästa.

Kryddfabrik i Eskilstuna – Vi är redo för nästa stora steg

2020 tog vi på Nordic Spice ett beslut om att flytta produktionen från Spanien till Sverige. I vår nybyggda fabrik i Eskilstuna, som invigdes i  januari 2023, tillverkar vi nu både torra kryddblandningar, marinader och grillsåser. Den svenska etableringen blev ett logiskt steg i vår ut­veckling.

 

Tidigare hade vi både lager, kontor och produk­tutveckling i Eskilstuna, och med fabriken på samma ort blir vi en samlad enhet som gynnar både våra kunder och anställda. Det är både en trygghet för oss och för våra kunder, och det gynnar vår utvecklingsförmåga när produktutvecklarna enkelt kan gå till kollegorna på fabriksgolvet och tvärtom.

CERTIFIKAT

Nordic Spice har sedan starten 2004 konsekvent arbetat med kvalitet och produktsäkerhet i alla led av vår verksamhet, från inköp av råvaror till produktion och försäljning.

Vårt produktsäkerhetsarbete baseras på HACCP principerna och vi är certifierade enligt FSSC 22000. Vårt kvalitets och produktsäkerhetsarbete innebär att vi ständigt söker möjligheter att förbättra vårt arbetssätt och våra produkter.