Kvalitets- och hållbarhetsansvarig

Kvalitets- och hållbarhetsansvarig

 

Idag omsätter Nordic Spice ca 33 miljoner kronor och är 10 anställda. Nordic Spice är ett familjeföretag med ett väl sammansvetsat kryddteam och bildades 2004. Vi har en lång och gedigen erfarenhet av kryddblandningar och marinader. Verksamheten är bred och vår nisch är kryddor och marinader för butiksköket där vi är marknadsledande. Vi säljer även på restaurang- och storkök (Foodservice) och till livsmedelsindustrin.

Exportförsäljning till framförallt de nordiska länderna har vi lång erfarenhet av. Vi exporterar även till övriga länder i Europa. Vi tillverkar också kundunika blandningar, torrt eller flytande efter kundernas önskemål.

 

Nu flyttar vi hem vår produktion till Sverige och Eskilstuna och vill du vara med på resan från början? Trivs du att arbeta med positiv tillväxtagenda och med fokus på ständig förbättring i ett bolag där du får möjlighet att påverka och sätta strukturer? Då kan du vara den vi söker.

 

Om rollen

Nordic Spice söker en erfaren Kvalitets- och Hållbarhetsansvarig som drivs av förbättrings- och utvecklingsarbete och som vill vara med att fortsatt säkra en uppåtgående tillväxtkurva.

I rollen som Kvalitets- och Hållbarhetsansvarig kommer du att ha huvudansvaret för vårt kvalitetsarbete innefattande allt från implementering till upprätthållande av vårt ledningssystem enligt FSSC 22 000.

Vår verksamhet idag i Eskilstuna består av ompackning, lagring och försäljning av kryddblandningar, såser och marinader.

Produkterna produceras idag i Spanien men från början av 2023 kommer de att produceras i Eskilstuna. I anslutning till våra nuvarande lokaler kommer produktionsdelen att börja iordningställas efter sommaren och vi planerar att ha produktionen igång tills januari 2023 och då också vara redo för certifiering av produktionen enligt FSSC 22 000.

I rollen som Kvalitets- och Hållbarhetsansvarig kommer du att leda och ansvara för vårt arbete med kvalitet och food safety. Vi är en liten organisation som jobbar tätt tillsammans och därför kommer du att jobba nära både inköp och produktion. Du kommer att ansvara för både externa och interna revisioner, hålla interna utbildningar och vara ett stöd för inköp när det gäller kvalitetsfrågor.

Som hållbarhetsansvarig arbetar du med vårt hållbarhetsarbete och utvecklar vårt arbete inom hållbarhet och följer upp satta mål.

Du rapporterar till VD och ingår i företagets ledningsgrupp. Placeringsort är Eskilstuna. Enligt överenskommelse kan även ”hemmaarbete” till viss del vara ett alternativ, beroende på bostadsorten och när arbetet tillåter.

Vi hoppas att du kan börja hos oss redan i september eller oktober och vi tror att anställningen är 75 – 100%. I anställningen ges möjlighet till flexibel arbetstid med eget ansvar.

 

Huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter

 • I befattningen som kvalitetsansvarig, ingår att verka för ständiga förbättringar i enlighet med företagets mål och visioner samt måluppföljning.
 • Underhålla företagets Ledningssystemet och ansvara för att arbetet sker enligt företagets valda standard, FSSC 22 000.
 • Ansvarar för och följer upp att givna rutiner i egenkontrollprogrammet följs. Arbetet innebär att stor del av arbetsdagen läggs ute i produktionen där nära samarbete med produktionsledningen sker. Detta är en viktig del av arbetet för att tillse att de rutiner som finns fungerar samt att eventuella avvikelser snabbt hanteras. Även att utbilda personalen på plats i produktionen.
 • Planerar och utvärderar bakteriologisk och kemisk provtagning på produkter och vatten samt lagra produktprover för analys och uppföljning. Vi kommer att samarbeta (avtal) med ett extern laboratorium för våra prover och du ansvarar för kontakten och hanteringen med laboratoriet.
 • Tillsammans med produktionschef, inköpare och försäljningschef ansvarar du för kontakter med leverantörer och kunder gällande kvalitetsfrågor.
 • Ansvarar för kontakter med myndigheter i kvalitets- och miljöfrågor samt bevakar att lagar och andra krav i anläggningen följs.
 • Följer upp att avvikelser som framkommit vid inspektioner och revisioner åtgärdas.
 • Utföra hygienronder i anläggningen samt planera och följa upp åtgärder av eventuella avvikelser.
 • Tillsammans med säljare & inköpare ta hand om våra kunder & leverantörer när de kommer på besök.
 • Leda HACCP-möten och deltaga på övriga möten samt dokumentera och följa upp dessa.
 • Hantera, dokumentera och följa upp reklamationer samt redovisa dessa.
 • Meriterande med kunskaper i DABAS samt Validoo, då det ställs krav att vi ska kunna skapa VCD:er

 

Kvalifikationer och erfarenhet

 • Vi ser gärna att du har en universitets/högskoleutbildning i mikrobiologi, livsmedelssäkerhet, livsmedelskunskap eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
 • Du är självgående och tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter.
 • Du är en noggrann, strukturerad och kommunikativ person som gillar att ha många bollar i luften.
 • Du pratar och skriver obehindrat på både svenska och engelska.
 • Erfarenhet av arbete med FSSC 22 000, BRC eller andra livsmedelsstandarder är meriterande.
 • Har du tidigare erfarenhet från livsmedelsproduktion och i synnerhet från smaksättningsindustrin är detta meriterande. Erfarenhet inom hållbarhetsområdet är också meriterande.
 • Gillar du att laga mat och tycker att smaksättning hör till en viktig bit i livet vet vi att du kommer att ha flera likasinnade kollegor.

 

Vem är du?

Vi söker dig som delar vår passion för mat, med ett särskilt intresse för kryddor och smaksättning. För att vara framgångsrik i rollen behöver du ha ett tydligt ledarskap med vana att motivera, inspirera och coacha dina medarbetare. Du är kommunikativ och förtroendeingivande samt har en god förmåga att få med dig gruppen och skapa engagemang. Du är besluts- och handlingskraftig med en förmåga att förmedla för personalen i vilken riktning vi är på väg och varför. Du trivs i en miljö med stundtals högt tempo och finner stimulans i att driva utvecklingen framåt, både ur ett affärs- och personalfokus. Som person är du självgående och initiativrik, ödmjuk och lyhörd, nyfiken och orädd med ett öppet sinne, strukturerad och pålitlig.

 

Om Nordic Spice

Vi erbjuder dig att kliva in i ett familjeföretag med stor kunskap och kärlek för kvalitativa kryddor.

Nordic Spice startades 2004 av Ronnie Ström då hans idé blev till verklighet. Ronnie är kryddmakare som har blandat kryddor sedan början på 70-talet. Vi brukar skämta om att han har kryddolja i blodet, och det är nog få som har den känsla för kvalitet och råvaror som han har.

Idag har Nordic Spice vuxit och vi är ett sammansvetsat kryddteam som tillsammans står bakom framgångarna. Ronnie är fortfarande ägare av bolaget, men det är nästa generation som driver den dagliga verksamheten och utvecklingen framåt.

Framgången bygger också på en positiv arbetsplats – en attraktiv miljö med högt i tak, inspiration och gemensamma aktiviteter, ibland med produktfokus eller kunder, men ibland i helt andra forum. Att ligga i framkant av nya trender (vilket för oss innebär nya smaker, digitalisering och hållbarhetsarbete) är en självklarhet för oss.

Välkommen till Nordic Spice! Vi finns för dig som med stolthet vill ägna dig åt genuin matlagning precis som vi med stolthet vill leverera kryddor av kvalitet och kärlek.

Kvalitetskryddor tillverkade med kärlek och lång erfarenhet

 

Ansökan

Du söker tjänsten genom att mejla in till oss dina kontaktuppgifter och bifogar personligt brev och CV. Har du frågor är du välkommen att kontakta Daniel Björk, VD/CEO, daniel.bjork@nordicspice.se. Vi kommer att hantera ansökningar löpande, sista dag för ansökan är dock den 22/5. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all form av försäljning av kringtjänster i samband med denna rekrytering!

Hur du ansöker

Mejla oss dina kontaktuppgifter, cv och personligt brev. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta vår VD/CEO Daniel Björk via . Vi hanterar ansökningar löpande och sista dagen för ansökan är 22/5.

Välkommen med din ansökan!

Kontaktperson

Daniel Björk
VD / CEO