Erfaren inköpare / inköpsansvarig

Erfaren inköpare
/ inköpsansvarig

 

 

Nordic Spice omsätter idag ca 33 miljoner kronor och är 10 anställda. Nordic Spice är ett familjeföretag med ett väl sammansvetsat kryddteam. Nordic Spice bildades 2004 och vi har en lång och gedigen erfarenhet av kryddblandningar och marinader. Verksamheten är bred och vår nisch är kryddor och marinader för butiksköket där vi är marknadsledande. Vi säljer även på restaurang- och storkök (Foodservice) och till livsmedelsindustrin.

 

Exportförsäljning till framförallt de nordiska länderna har vi lång erfarenhet av. Vi exporterar även till övriga länder i Europa. Vi tillverkar också kundunika blandningar, torrt eller flytande efter kundernas önskemål.

 

 

Nu flyttar vi hem vår produktion till Sverige och Eskilstuna och vill du vara med på resan från början? Trivs du att arbeta med positiv tillväxtagenda och med fokus på ständig förbättring i ett bolag där du får möjlighet att påverka och sätta strukturer? Då kan du vara den vi söker.

 

Om rollen

Nordic Spice söker en erfaren Inköpare/inköpsansvarig med affärsdriv och stor passion för mat & smaker, som drivs av förbättrings- och utvecklingsarbete och som vill vara med att fortsatt säkra en uppåtgående tillväxtkurva. Som Inköpsansvarig förväntas du driva och säkerställa att uppdraget genomförs med hög kvalitet och kostnadseffektivitet.

Du rapporterar till VD och ingår i företagets ledningsgrupp. Placeringsort är Eskilstuna. Enligt överenskommelse kan även ”hemmaarbete” till viss del vara ett alternativ, beroende på bostadsorten och när arbetet tillåter.

Vi hoppas att du kan börja hos oss redan i september eller oktober och vi tror att anställningen är 75 – 100%. I anställningen ges möjlighet till flexibel arbetstid med eget ansvar.

 

Huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter

 • Du säkerställer att företagets mål översätts till en inköpsstrategi och dess implementering
 • Du ansvarar för att processer och arbetssätt följs, följs upp och vidareutvecklas
 • Du ansvarar för omkostnadsbudget som berör inköpssidan • Du ansvarar för varuförsörjningen till bolaget, dvs inköp av råvaror och förpackningar (emballage mm)
 • Du ansvarar för leverantörsförhandlingar, leverantörsutveckling och leverantörsutvärderingar • Du ansvarar för prissättning och sortimentsutveckling tillsammans med försäljningschef och produktutvecklare
 • Arbeta för att uppnå typiska KPI:er (key performance indicators) och uppföljning samt utveckling av dessa • Arbeta för att hitta synergier inom inköp
 • Omvärldsbevakning av leverantörer och optimerar leverantörsbasen
 • Du arbetar utifrån ett affärsmässigt perspektiv och har förståelse och intresse för helheten
 • Du förväntas att hålla dig uppdaterad på trender om mat och råvaror, Sustanability (hållbarhetsarbete), utvecklingen & nyheter på marknaden samt nya konsumentbeteenden.
 • Du söker upp och närvarar på aktuella och relevanta mässor, seminarier och liknande forum som berör produktutveckling och inköp.
 • Arbetet innebär att det ingår resor både nationellt och internationellt där Inköparen tillsammans med produktutvecklare är de drivande personerna från Nordic Spice i utvecklingsarbetet.

 

Kvalifikationer och erfarenhet

 • Du är en erfaren inköpare, erfarenhet från livsmedelsindustrin och i synnerhet från smaksättningsindustrin (kryddor) är meriterande.
 • Du har god erfarenhet från ledande befattningar och känner dig trygg i rollen • Du har gärna en högskoleutbildning (eller motsvarande) inom ekonomi, gärna med vidareutbildning inom ledarskap och/eller inköp
 • Eller att du har minst 5 års erfarenhet av såväl operativt som strategiskt inköpsarbete, och då gärna från livsmedelsindustrin
 • Du har mycket god vana att arbeta med Excel
 • Du har gärna erfarenhet och kunskaper av att arbeta i Jeeves ERP som är vårt affärssystem
 • Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift. Fler språk är meriterande.

 

Vem är du?

Vi söker dig som delar vår passion för mat, med ett särskilt intresse för kryddor och smaksättning. För att vara framgångsrik i rollen behöver du ha ett tydligt ledarskap med vana att motivera, inspirera och coacha dina medarbetare. Du är kommunikativ och förtroendeingivande samt har en god förmåga att få med dig gruppen och skapa engagemang. Du är besluts- och handlingskraftig med en förmåga att förmedla för personalen i vilken riktning vi är på väg och varför. Du trivs i en miljö med stundtals högt tempo och finner stimulans i att driva utvecklingen framåt, både ur ett affärs- och personalfokus. Som person är du självgående och initiativrik, ödmjuk och lyhörd, nyfiken och orädd med ett öppet sinne.

 

Om Nordic Spice

Vi erbjuder dig att kliva in i ett familjeföretag med stor kunskap och kärlek för kvalitativa kryddor.

Nordic Spice startades 2004 av Ronnie Ström då hans idé blev till verklighet. Ronnie är kryddmakare som har blandat kryddor sedan början på 70-talet. Vi brukar skämta om att han har kryddolja i blodet, och det är nog få som har den känsla för kvalitet och råvaror som han har.

Idag har Nordic Spice vuxit och vi är ett sammansvetsat kryddteam som tillsammans står bakom framgångarna. Ronnie är fortfarande ägare av bolaget, men det är nästa generation som driver den dagliga verksamheten och utvecklingen framåt.

Framgången bygger också på en positiv arbetsplats – en attraktiv miljö med högt i tak, inspiration och gemensamma aktiviteter, ibland med produktfokus eller kunder, men ibland i helt andra forum. Att ligga i framkant av nya trender (vilket för oss innebär nya smaker, digitalisering och hållbarhetsarbete) är en självklarhet för oss.

Välkommen till Nordic Spice! Vi finns för dig som med stolthet vill ägna dig åt genuin matlagning precis som vi med stolthet vill leverera kryddor av kvalitet och kärlek.

Kvalitetskryddor tillverkade med kärlek och lång erfarenhet

 

Ansökan

Du söker tjänsten genom att mejla in till oss dina kontaktuppgifter och bifogar personligt brev och CV. Har du frågor är du välkommen att kontakta Daniel Björk, VD/CEO, daniel.bjork@nordicspice.se. Vi kommer att hantera ansökningar löpande, sista dag för ansökan är dock den 31/5. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all form av försäljning av kringtjänster i samband med denna rekrytering!

 

Hur du ansöker

Mejla oss dina kontaktuppgifter, cv och personligt brev. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta vår VD/CEO Daniel Björk via . Vi hanterar ansökningar löpande och sista dagen för ansökan är 31/5. Välkommen med din ansökan!

Kontaktperson

Daniel Björk
VD / CEO